Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Novi član ekipe Crvene zvezde je nekadašnji reprezentativac Srbije Stefan Marković, a on je u izjavi za klupsku televiziju rekao da je željan košarke i da se i dalje dokazuje.

Marković je istakao da misli da je donio pravu odluku u glavi i da želi pomoći ekipi. 

Drago mi je da sam napokon ovdje. Poklopile su se sve stvari i u mom životu. Želja Crvene zvezde je uvijek postojala, zahvalan sam na tom interesovanju, ali mislim prevashodno da sam sam prelomio i da sam u svojoj glavi donio pravu odluku. Željan sam košarke, da se još dokazujem, da pomažem ekipi u bilo kom pravcu, šta trener bude očekivao od mene – da li kao plej, da li kao bilo šta” – istakao je Marković.

On se vraća u srpsku klupsku košarku nakon 11 godina, nakon što je napustio ekipu Hemofarma.

Dosta se promijenilo za 11 godina, i u srpskoj košarci i u Beogradu. Drago mi je da je Zvezda tako dugo član Evrolige, da je konstantna, da ima kontinuitet, Dejan Radonjić se vratio da nastavi ono što je radio u prvom mandatu. Dopada mi se stil košarke koji trener Radonjić forsira i jedan od faktora da dođem bila je i njegova filozofija igre” – izjavio je Stefan i dodaje:

Ima dosta momaka sa kojima sam igrao, sa Markom Simonovićem sam igrao u Hemofarmu, Luka Mitrović je tad bio u mladim kategorijama. Sa Eronom Vajtom sam igrao u Zenitu, raduje me to. Čuli smo se poslije potpisivanja, čeka se i njegov povratak, zadesio ga je maler. Srećan sam što vidim neke momke, srećan sam i što ću da upoznam nove saigrače. Zadovoljan sam, srećan i spreman sam da radim“.

Od kraja prošle sezone je bez kluba i kaže da mu je potreban period da uhvati ritam svojih saigrača. 

“Prvo moram dosta da radim da bih uhvatio ritam saigrača, da bih ušao u igračku formu. Kao što sam rekao, čeka me rad i od toga ne bježim. Dug je put ispred mene, a i pred ekipom da bi ostvarila najveće ciljeve koje postavljamo pred sobom. Željno iščekujem sve što dolazi” – rekao je Marković.

Marković je u karijeri igrao za Atlas, Hemofarm, Beneton, Valensiju, Banvit, Malagu, Zenit, Himki i Virtus, a navijači Crvene zvezde pozdravili su ga sinoć prije utakmice sa Asvelom. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime