Foto: KK Mladost Mrkonjić Grad/Facebook

U okviru šestog kola Lige BiH, Mladost je u Mostaru nakon produžetka savladala Zrinjski sa 89:83. Tihomir Mustapić, trener gostiju, prokomentarisao je ovaj duel za MeridianSportBH.

Mrkonjićani su ostvarili svoju drugu pobjedu u domaćem šampionatu, a uz to imaju četiri poraza. Tihomir Mustapić dobro poznaje košarku u gradu na Neretvi, s obzirom na to da je vodio “Plemiće” kao glavni trener, a kao pomoćnik Hrvoju Vlašiću je sa ovim timom osvojio Ligu BiH.

“Ovo je za mene bila utakmica sa posebnim emocijama, Zrinjski je moj klub u koga sam ugradio djelić sebe, osvojili smo i istorijsku titulu. Situacija je bila malo specifična, juče nismo znali da se igra jer smo pristali na odgodu, ali ništa nije bilo u našoj moći, čak sam igrače pustio kući. Sreća nas je konačno malo pomazila, tri utakmice smo izgubili na jednu loptu, nesrećno, nespretno i da ne kažem kako drugačije” – rekao je Mustapić.

Dodao je sljedeće:

“Malo smo se vratili, imali smo puno igrača iz povreda bez treninga, Kapetanović je odradio samo jedan trening nakon 15 dana, a Vraneša još čekamo, u Beogradu je na terapijama.

Ledla nismo stigli registrovati protiv Bratunca, a sada smo nadoknadili taj kiks. Nadam se, što bi rekao jedan hercegovački košarkaški stručnjak: ‘Izbacili smo lijevi žmigavac i nadam se da idemo dalje'”.

Sve vijesti u vezi sa bosanskohercegovačkom košarkom u narednom periodu možete pronaći na našoj “Facebook” stranici pod imenom “BH Košarka”.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime