(VIDEO) Pašalić za MeridianSportBH: "Koliko para, toliko muzike, a muzike u Skenderiji već odavno nema"

U okviru sedmog kola Lige BiH, Bosna je juče na svom parketu poražena od Širokog sa 109:77. Ahmet Pašalić, trener “Studenata”, poslije meča je govorio za MeridianSportBH.

Bosna se nalazi u velikoj krizi i nedavno je ostala bez četvorice košarkaša, tako da je Ahmet Pašalić juče bio primoran da igra samo sa pet igrača, koji su na parketu proveli po 40 minuta.

“Sve ovo što gledate je jednostavno za objasniti. Koliko para, toliko muzike. Da se razumijemo, u ‘Skenderiji’ muzike već odavno nema, mi pokušavamo malo da recitujemo, ali to ne može da dođe do izražaja pored ovako ozbiljnih rok bendova” istakao je strateg Bosne.

Nastavio je ovako:

“Sve ovo što mi pokušavamo i oko čega se trudimo jednostavno nije dovoljno. Što se tiče publike, živim za dan kada će ‘Skenderija’ opet biti puna, teško mi je to sve za objasniti, ali šta je, tu je.

Podržalo nas je oko 40 ljudi, aplauzom su nagradili ovih pet igrača koji su igrali svih 40 minuta. To je naša realnost, imamo tih pet seniorskih igrača, oni su pružili maksimum”.

Sve vijesti u vezi sa bosanskohercegovačkom košarkom u narednom periodu ćete moći pronaći na našoj “Facebook” stranici pod imenom “BH Košarka”.

Postavi odgovor