Foto: Printscreen

Dejan Vinčić, slovenački reprezentativac, odlazi u novu avanturu u svojoj karijeri. Poslije tri sezone provedene u Poljskoj, prešao je na sljedeći izazov – VFB Friedrihšafen.

Jako sam ponosan i sretan što sam ovdje. Svi ljudi iz svijeta odbojke znaju da VFB Friedrihšafen ima sjajnu tradiciju i organizaciju pa sam ovdje zaista zadovoljan. Imamo mješavinu iskusnih igrača i sjajnih mladih nada koje imaju ogroman potencijal i talent, mislim da će to dobro funkcionisati na terenu– počinje Vinčić razgovor za “World of Volley”.

Iako mu je ovo prvo iskustvo i dodir sa Bundesligom, on ima visoka očekivanja od ekipe i njihovog plasmana u Ligi šampiona.

“Nemam toliko informacija o ligi. Međutim, ovdje sam da slušam i učim o tome, do sada sam saznao neke sjajne stvari o Bundesligi. Ciljevi i očekivanja ovog kluba uvijek su visoki, pa će tako biti i ove sezone. Pokušaćemo doći do oba kraja u državnom prvenstvu i nacionalnom kupu” – tvrdi iskusni Slovenac.

Sa dosta ponosa i sjete, govorio je o svom boravku u Poljskoj.

“U Poljskoj sam se osjećao nevjerovatno i jako sam ponosan na ono što smo postigli u te tri godine sa Radomom. Tamo sam se osjećao kao kod kuće. Poljska ima sjajnu odbojkašku scenu, imaju najbolje navijače i tamo je bilo nevjerovatno iskustvo i putovanje” – dodaje Dejan.

Nije mogao da se ne dotakne aktuelne situacije sa virusom korona i njegovim uticajem na ovu godinu.

Ovo je veliki je problem za cijelo društvo. Ono što možemo učiniti je biti oprezni koliko god možemo i vjerovati medicinskim radnicima i vođama. Siguran sam da će oni u budućnosti donijeti ispravne odluke. Ako se liga zaustavi zbog toga, ne možemo mnogo toga učiniti oko takvih odluka. To je svijet u kojem trenutno živimo” – racionalan je Vinčić.

Iako mu nedostaje igra u državnom dresu koje nije bilo ove godine, on je iskoristio to vrijeme da pravilno zaliječi povrede.

“Ovo je ljeto bilo prilično neobično za svakog reprezentativca jer obično cijelo ljeto provodimo sa reprezentacijom, a ovo ljeto bili smo potpuno slobodni. Dakle, bio sam fokusiran na svoje male povrede da ih izliječim na rehabilitaciji, oporavku i naravno da bih proveo više vremena sa svojom porodicom i djecom. Ali sigurno, nedostajalo mi je biti sa momcima. Bili smo toliko uzbuđeni što smo igrali Ligu nacija nakon toliko pokušaja da dođemo tamo. Napokon je bilo vrijeme za nas i virus korona je to sve nažalost zaustavio”završava razgovor novi igrač Friedrihšafena.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime