Printscreen

Golden Stejt Voriorsi poslali su svoj prijedlog vlastima San Franciska za otvaranje dvorane za svoje navijače u novoj NBA sezoni uslijed krize sa virusom korona.

Prema “ESPN”, Voriorsu su osmislili plan prema kojem mogu imati 50 odsto kapaciteta na domaćem terenu. Kapacitet njihovog “Chase Centra” je 18,064, a ako zvaničnici odobre njihov plan, na svakoj utakmici Voriorsa će moći prisustvovati do 9,000 navijača.

U izvještaju “ESPN” piše da Ministarstvo zdravlja San Franciska odogovorilo da se plan “Ratnika” preispituje u kontekstu trenutnog porasta zaraženih od virusa korona u gradu i državi.

Plan nosi ime “Operacija Dub Nation” i on uključuje testove za svakog navijača, zaposlenog u klubu kao i igrače koji nastupaju. Voriorsi su spremni potrošiti više od 30 miliona dolara za testove pred svaku utakmicu.

Vlasnik Voriorsa Džo Lejkob nada se da ova strategija kluba može poslužiti kao primjer koji će kasnije slijediti i ostale ekipe.

“Ne samo da želim obaviti, želim pokazati svijetu kako možemo to učiniti sada, spreman sam potrošiti novac za sve. Ovo je ozbiljan problem, i ne može trajati duže godina, jer ako bi se nastavilo dešavati, NBA više nema” – izjavio je Lejkob, te dodao:

Ne možete održati ovu ligu bez navijača. Može to trajati godinu, jer ćemo se svi snaći za to vrijeme. Pretpostavljam da smo u takvoj situaciji sljedeće godine, sada govorimo o ozbiljnijoj finansijskoj šteti za mnoge ljude”.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime