Vučević: "Osjeća se tenzija, ali treba zadržati mirne glave"

Košarkaš Čikago Bulsa Nikola Vučević rekao je tokom poluvremena između Crvene zvezde i Partizana da je očekivano teška utakmica.

On je naglasio da se osjeća velika tenzija i da treba sačuvati mirne glave.

“Teška utakmica, kao što je očekivano. Peta, odlučujuća. Biće gusto sigurno do kraja. Partizan je odigrao dosta dobro prvo poluvrijeme, mislim da Zvezda može da odigra bolje u drugom. Mislim da je dobro što je na dobar način završila prvo poluvreme, to može da pomogne za drugo. Vidjećemo” – istakao je Vučević i dodao:

“Ja sam ipak profesionalac, bavim se košarkom. Razumijem i drugu stranu, a tako me i profesija navodi. I inače sam takav i kad ja igram ne pokazujem mnogo emocija. Osjeća se da je velika tenzija, što je očekivano jer je veliki derbi, ali ipak treba zadržati mirne glave. Ipak je, na kraju krajeva, ovo sport. I dobiti i izgubiti – ne treba praviti od svega ovoga preveliku neku”.

O razlici u atmosferi na NBA mečevima i u Evropi:

“Kada je navijanje, kada se sportski navija i bodri svoj klub, onda je to nešto posebno, ima kod nas i u Grčkoj, Italiji i na još nekim mjestima. Treba da ostane na tome, da bude fer i sportsko navijanje, da se bodri svoj klub i da je to onda prava slika koja treba da se šalje u svijet. Nekada se dešavaju stvari koje pokazuju pogrešnu sliku, ali kad se stvarno navija – onda je to prava stvar”.

Na kraju je istakao da je Dejanu Radonjiću poželio sreću i pobjedu pred meč.

Postavi odgovor