Foto: Srđan Stevanović/Starsport Photo

Proslavljeni košarkaški trener Duško Vujošević za “Nova.rs” je odgovorio Svetislavu Pešiću na to da je Crvenoj zvezdi 2009. godine ukradena titula u finalu prvenstva Srbije.

Duško Vujošević je podsjetio na mnoge problematične situacije iz prošlosti i otkrio kako je došlo do toga da se u finalu igra pet mečeva, pri tom odgovorivši Svetislavu Pešiću o ukradenoj tituli iz 2009. godine.

“Kukavički i nesojski je poslije 12 godina pričati o navodnoj krađi. Šta bi bilo da Vlade Đurović počne da priča o tituli Bosne protiv Šibenke kada je poništena odigrana utakmica u Šibeniku i određen neutralni teren u Novom Sadu za igranje ponovljene utakmice. Šibenka se tada nije pojavila na terenu, a Bosna je postala šampion i to je Pešićev prvi trenerski uspjeh. Šta bi bilo da sad trener Argentine Ruben Manjano počne da komentariše finale Svetskog prvenstva u Indijanapolisu 2002. godine? Moram da kažem da se vrlo dobro sjećam te 2009. godine, da smo nadmoćno i ubjedljivo dobili prve dvije utakmice i poveli 2:0, a da nam je onda ukradena utakmica! Utakmica kojom je trebalo da dobijemo 3:0 i to uz sve predigre kada je Zvezda vršila pritisak na sve načine”izjavio je Vujošević i onda detaljno pojasnio šta se dešavalo u finalnoj seriji sa Zvezdom:

Glavni sponzor Crvene zvezde koji je dao pet miliona ne znam više čega navodno je vršio pritisak da Zvezda dobije makar jednu utakmicu ili će prestati da sponzoriše. Čak sam i sam bio pripremljen da neke sudijske odluke na tom meču preživim i da ne reagujem na svoj uobičajen način. Te sudije su se tokom utakmice okretale i govorile: ‘Smiri se, biće sve u redu’. Do pete utakmice se došlo jer su nas brutalno pokrali u trećoj utakmici i spriječili da završimo seriju sa 3:0. Pri rezultatu 2:1 oni su dobili četvrtu utakmicu i izjednačili na 2:2. Posljednji, peti meč se igrao na našem terenu, bio je izjednačen i nijanse su odlučivale koja će ekipa da pobijedi. Možda je bilo i sudijskih grešaka mislim podjednako na obje strane, ali sigurno nije bilo četvorokoraka. Sadašnja Pešićeva priča o navodnoj krađi 2009. godine uklapa se po principu spojenih sudova na opštu situaciju u društvu i sportu, apsolutnu favorizaciju Crvene zvezde iz koga proizilazi i ozbiljan pokušaj državnog vrha da Zvezdi koja je bila 17. ove sezone u Evroligi kupi višegodišnju licencu u tom takmičenju” – završio je Vujošević.

Vujošević danas radi kao šef stručnog štaba Kluža.

Skini MERIDIANSPORTBH APLIKACIJU i budi u toku sa svim sportskim vijestima!

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime