Legende snukera pred disciplinskim postupkom

Svjetski snuker tur (WST) objavio je da su petorica snuker igrača suočavaju sa disciplinskim postupkom jer su odbili da igraju Otvoreno prvenstvo Sjeverne Irske kako bi učestvovali na egzibicionom turniru u Makau.

Aktuelni svjetski šampion, Luka Bresel, kao i četvorostruki svjetski prvaci Mark Selbi i Džon Higins najavili su da će propustiti rangirni turnir u Belfastu, koji će se održati od 22. do 29. oktobra. Takođe, isto su učinili Ali Karter i Tepčaija Un-Nu.

Iz WST-a su naveli da će odluku da igraju na nekom drugom događaju, a ne rangurnom turniru, smatrati kršenjem uslova ugovora.

“WST je razočaran što čuje da je određeni broj igrača pod ugovorom sa WST odabrao da ne igra na turniru iz organizacije WST i izabrao da igra na turniru u Makau, čime su prekršili uslove ugovora igrača. Nažalost, uprkos uključivanju u prepisku elektronskom poštom i telefonskim pozivima sa ciljem da objasnimo našu poziciju i omogućimo igračima da donose odluke na osnovu informacija, petorica igrača, od kojih su četvorica među 16 najboljih, odlučili su da ne učestvuju na Otvorenom prvenstvu Sjeverne Irske kako bi igrali u Makau. To su Mark Selbi, Džon Higins, Luka Bresel, Tepčaija Un-Nu i Ali Karter” – navodi se u saopštenju.

Vidjećemo kakve će sankcije snositi ova petorica snukeraša, od kojih se četvorica trenutno nalaze među 16 najboljih. Luka Bresel je trenutno drugi, Mark Selbi peti, Džon Higins deveti, a Ali Karter 11. igrač svijeta, dok je Tepčaija Un-Nu trenutno na 37. mjestu.

Postavi odgovor