Završeno 5. kolo Snuker lige BiH, odigrani mečevi u Sarajevu, Tuzli i Kiseljaku

Proteklog vikenda kompletirano je peto kolo Carlsberg snooker lige “BEST OF THE BEST” a takmičili su se igrači u divizijama Sarajevo, Tuzla i Kiseljak.

S obzirom da je ovo bilo pretposljednje kolo regularnog dijela sezone vladala je velika napetost i neizvjesnost zbog borbe za plasman na završni Masters turnir. Nakon što je propustio prošlo kolo, aktuelni prvak lige, Eldar Karamehmedović, sa uspjehom se vratio takmičenju u diviziji Sarajevo. Čini se da mu je mali odmor prijao, te je od prvog meča bio veoma raspoložen za igru.

Iako je bio u veoma teškom dijelu žrijeba, gdje se morao susresti sa sedmostrukim prvakom Mariom-Željom Miloševićem i nekadašnjim drugoplasiranim Mahirom Bečićem, to Karamehmedoviću nije predstavljalo problem. Identičnim rezultatom, 3-2, savladao je obojicu navedenih igrača i plasirao se u svoje drugo finale ove sezone. Protivnik u finalu mu je bio Rijad Šišić, koji je na putu do finala savladao Admira Švrakića, te Benjamina Tokaču i Adela Kalabušića koji su napravili i najveće brejkove na turniru od 68 i 63 poena ali za Šišića nisu imali rješenje. Iako se očekivao neizvjestan meč, finale je bilo sve osim toga.

Za samo sat vremena furiozni Karamehmedović je vrlo ubjedljivo slavio sa 3-0, te tako pokazao da se nalazi u odličnoj formi u samoj završnici sezone i da je spreman za borbu za novu titulu.

Robert Kovacevic
Foto: Snuker organizacija BiH

U diviziji Tuzla nije bilo većih iznenađenja tako da su se u polufinalnim mečevima srela ved dobro poznata lica. Prvo polufinale činili su Robert Kovačević i Mirnes Mujić, dok je drugo bio duel Harisa Kasumovića i Nedima Muratovića. Mnogo zanimljiviji je bio meč između Kovačevića i Mujića a isti je odlučen tek u posljednjem frejmu. Više strpljenja je imao Kovačević, te je slavio sa 3-2 i tako se plasirao u svoje treće finale ove sezone, gdje mu je protivnik bio Nedim Muratović koji je veoma lagano savladao svog protivnika u polufinalu sa rezultatom 3-1 i prvi put sebi obezbijedio finalni meč.

Puno iskusniji Kovačević nije dozvolio da se desi bilo kakvo iznenađenje u finalnim meču. Od početka je nametnuo svoj stil igre te vrlo brzo i ubjedljivo slavio sa rezultatom 3-0 i po drugi put ove sezone slavio u svojoj diviziji.

Vedran Milosevic
Foto: Snuker organizacija BiH

Slično kao i u Tuzli, i u Kiseljaku se izdvojilo par imena koja pružaju najbolje igre i konstantno su u završnici turnira. I ovaj put, kao i u prošlom kolu, polufinalne parove činili su Vedran Milošević i Ivan Kristić te Igor Antić i Nedžad Emšo, a finalni meč su izborili Milošević i Antić.

Miloševiću je ovo bilo treće, dok je Antiću bilo čak četvrto finale ove sezone. Dug i neizvjestan meč je odlučen na par posljednjih kugli, a ovaj put uspješniji je bio Milošević koji je slavio sa 3-2 i po treći put bio najuspješniji u diviziji Kiseljak.

Posljednje kolo Carlsberg snooker lige “BEST OF THE BEST” se igra u aprilu, a sve informacije u vezi lige možete pronaći na www.snooker.org.ba kao i na Facebook stranici Snooker organizacije BiH.

Postavi odgovor