Željko Obradović: "Da li smo u obavezi da bude 20 razlike?"

Trener Partizana Željko Obradović je prokomentarisao pobjedu u derbiju protiv Crvene zvezde Meridianbet u okviru utakmice ABA lige.

Partizan je savladao Crvenu zvezdu drugi put zaredom ove sezone, jer je nakon trijumfa u Evroligi sada bio bolji i u meču ABA lige te je protiv najvećih rivala slavio sa 98:87 te je sve to prokomentarisao i trener “crno-belih” Željko Obradović.

“Ponovo fantastična atmosfera, hvala svma koji su došli. Nije lako igrati dvije utakmice protiv istog tima, takav je žrijeb. Izašli smo na teren sa 11 igrača, imamo probleme i to je važno da u toku cijele sezone imate roster koji može da odgovori zahtjevima. Večeras je bilo odlična košarkaška utakmica. Zvezda je otvorila, a mi smo glavnu razliku napravili u drugoj. Počeli smo i treću dobru, ali smo imali i neka individualna rješenja koja mi se ne sviđaju. Zvezda je igrala preko kontranapada. Čestitam igračima na pobjedi. Raduje me dobra i prijateljska atmosfera na parketu, nadam se da će da se tako i nastaviti. Večeras su igrači koji kreiraju igrali i za druge, najlepša stvar u košarci kada igrač da koš i pokaže prstom u drugo i kaže hvala ti, dao mi dobru loptu”kazao je Obradović pa dodao:

“Sutra je slobodan, ali reći ću igračima, nemojte da se kockate i klackate. Možda je u pitanju i kvalitet protivnika? Da li smo u obavezi da bude 20 razlike? Mogu samo da kažem da su moji igrači imali mnogo grešaka, i moje je da ih prozivam zbog toga. Prozivam ih jer ih vodili, ali ja nisam tata i mamica i da im kažem bravo za sve što urade. Niko se nije kockao, već su griješili. Ne može svaki šut da se pogodi, oni te kazne brzim tračanjem, Teo nije dobar igrač, Nejpir takođe? Ovo je stvar koncentacije, neka se i promaši, samo da se prati plan igre”.

Postavi odgovor