Zubac i Hadžifejzović složni: "Nadamo se da ćemo nastaviti s pobjedničkim nizom"

Košarkaši Bosne Meridianbet Jure Zubac i Sead Hadžifejzović pričali su za MeridianSportBH o predstojećim utakmicama i planovima u sezoni.

I jedan i drugi su naveli da su ambicije velike, te da je atmosfera u ekipi dobra. Naredni protivnik im je tim Proma u Donjem Vakufu.

“Očekuje nas ekipa Proma i već su pokazali da će biti tvrda i teška utakmica za nas, pogotovu znajući da je njihov teren dosta vruć. Pripremamo se kao za svaku utakmicu i idemo na pobjedu. U pozitivnom smo ritmu, od kada je Sejo došao nemamo nijedan poraz i nadam se da ćemo tako nastaviti. Atmosfera u ekipi je jako dobra, slažemo se dobro”naveo je Zubac.

Hadžifejzović je istakao da je poseban kvalitet ovog tima to što svaku utakmicu neko drugi bude najbolji strijelac.

“Najbitnija stvar je da ono što budemo uradili tokom sedmice prenesmo na teren u Vakufu i ne treba da imamo nekih problema. Ja sam tu pet kola i svaku utakmicu smo pobijedili, dobra smo ekipa koja ima dobrih igrača i u svakom meču neki drugi bude najbolji poenter što je poseban kvalitet našeg tima” – kazao je Hadžifejzović i dodao:

“Većina utakmica u našoj ligi možemo da dobijemo laganije, ako ne budemo imali pristup na maksimalnom nivou može nam se ponoviti duel kao protiv Mladosti. Očekivanja su da budemo prvi u regularnom dijelu prvenstva i ambicije su najviše moguće i da naredne godine igramo i ABA 2 ligu”.

Utakmica između Proma i Bosne Meridianbet je na programu u subotu od 18 časova.

Postavi odgovor