Foto: Damir Hajdarbašić/FKZ.ba

Željezničar je bez većih problema pobijedio Olimpik na “Otoci” rezultatom 3:0. Nakon utakmice trener “Plavih” Amar Osim dao je izjavu za “Moja TV”.

“Na ovakvom terenu nijedna utakmica ne može biti lagana. Ne govorim da je nama bilo teže nego njima, ni oni nisu navikli na ovakve uslove jer ovdje samo igraju utakmice” – prokomentarisao je Amar Osim odmah stanje terena na “Otoci”.

“Cilj je bio samo da ne primimo neki jeftin gol, nadajući se da ćemo kvalitetom okrenuti utakmicu u našu korist. Postigli smo pogodak iz jedine situacije u prvom poluvremenu, a nešto kasnije imali i malo sreće. Najvažnije je bilo uzeti bodove, a ne brinuti se o ljepoti. Nemamo povrijeđenih, bilo je nekih nepotrebnih kartona, ali ne možeš nikoga pobijediti, a da ne prineseš neku žrtvu. Ostvarili smo cilj, sad imamo Kup Bosne i Hercegovine, a nakon toga nam slijedi ‘ludilo'” – rekao je trener Željezničara.

Željezničar u narednom periodu očekuje ritam utakmica srijeda-subota uključujući Kup Bosne i Hercegovine i zaostale utakmice iz prvenstva.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime