Foto: Facebook Rukometni savez BiH
Šuman, Šuman četiri godine bez licence vodio reprezentaciju Bosne i Hercegovine
Foto: Facebook Rukometni savez BiH

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Bilal Šuman vodio je četiri godine tu selekciju bez potrebne licence, tvrde iz saveza.

Prema riječima predsjednika Rukometnog saveza Republike Srpske Marinka Umičevića, nedavno je u Savez stiglo obavještenje Evropske rukometne federacije (EHF) da Bilal Šuman nema potrebnu “EHF Master Coach” licencu.

Rukometna i kompletna javnost mora da zna kako nas je selektor Bilal Šuman lagao cijelo vrijeme kako ima odgovarajuću licencu da može da vodi nacionalni tim. Sve je to nedavno izašlo na vidjelo kada smo od EHF-a dobili dopis da gospodin Šuman nema odgovarajuću EHF licencu. To jasno govori da nije mogao da vodi reprezentaciju ni za vrijeme kvalifikacionih mečeva za odlazak na šampionat Evrope, što znači da ni na samom prvenstvu nije mogao voditi reprezentaciju BiH i bojimo se da ćemo zbog ovog imati problema” – stoji u dopisu Umičevića.

On ističe da će uskoro biti raspisan novi konkurs za izbor selektora A reprezentacije BiH koji ima potrebnu licencu.

Na kraju, ne može da se ne postavi pitanje kako je uopšte moguće da je čak četiri godine Šuman obavljao selektorski posao bez potrebne licence, a da Rukometni savez Bosne i Hercegovine to nije znao.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime