Alkaraz: "Znam svoje vještine, želim finale protiv Đokovića"

Prvi reket svijeta, Karlos Alkaraz, plasirao se u osminu finala pobjedom protiv Nikolasa Jarija.

Sljedeća prepreka Karlosa Alkaraza neće biti nimalo laka, pošto ga tamo čeka Mateo Beretini, koji je pobijedio u tri seta Aleksandera Zvereva.

Alkaras se u posljednje vrijeme često suočava sa pitanjima o čelnoj poziciji na listi, a kada su ga pitali da li je iznenađen što je tako brzo postigao mnogo u karijeri, odgovorio je to za njega normalno.

“Iskreno, nisam iznenađen jer znam svoje vještine. Znam za šta sam sve sposoban. Zaista radim naporno da budem na toj poziciji, da budem ono što sam sada. Nisam iznenađen” – kaže Alkaraz, pa se dotakao i potencijalnog finala sa Đokovićem:

“Ne samo da novinari i navijači to žele, već i ja takođe to želim, ali imam bar tri runde prije toga da odigram. Skoncentrisan sam na sljedeće kolo, Beretini, biće teško. Moj san je da igram finale ovdje, još bolje ako to bude protiv Novaka”.

On je dodao da ga je pobjeda na Centralnom terenu protiv Jarija nahranila novom energijom.

“Prošle godine sam prvi put igrao na Centralnom terenu, bilo mi je vrlo teško. Svaki put kad igram tu, osjećam da mi je tu i mjesto. Iskreno, vidim nivo Jarija koji je za Top 10. Siguran sam da će do kraja godine to uraditi ili biti makar blizu” – rekao je Alkaraz, pa istakao šta je važno za duel protiv Beretinija:

“Da reterniram dobro! Ima veoma jak servis, ako uspijem da vratim to, biću u stanju da dobro odigram. Imaću onda šanse. To će biti ključ”.

Postavi odgovor