Alkaraz: "Više ne mislim o tome da prestignem Novaka, šanse su mi nula"

Španski teniser Karlos Alkaraz smatra da više nema šansi da završi godinu na prvom mjestu, a poslije eliminacije već na startu Mastersa u Parizu.

Bolji od njega je bio Roman Safijulin u dva seta – 6:3, 6:4.

Alkaras na papiru i dalje ima čemu da se nada, pošto će konačna godina o tome ko će na vrhu ATP liste dočekati 2024. godinu biti donijeta tek po okončanju Završnog turnira u Torinu. Ipak, Španac se već predao.

Poslije ovog poraza nemam više opcija, sve opcije koje sam imao da završim kao broj jedan na kraju godine su nestale. Više ni ne mislimo o tome, šanse su mi nula– rekao je Alkaraz.

Mladi Španac nije ličio na sebe i poprilično se mučio, odnosno, dozvoljavao rivalu previše šansi, koje je hladnokrvni Rus obilato koristio.

Nisam se osjećao dobro na terenu. Treba da poboljšam mnogo stvari. Nisam se dobro kretao. Mislim da sam imao dobru selekciju udaraca, ali fizički u kretnji moram da se popravim – dodao je Alkaraz.

Prošle godine je učešće na ovom turniru završio u četvrtfinalu.

Ovaj turnir donosi mnogo iznenađenja jer je kraj sezone i igrači su umorni. Ali u mom slučaju, iskreno ne znam. Moram da prokljuvim to i potrudiću se da sljedeće godine budem bolji u ovom dijelu sezone– smatra drugi teniser svijeta.

Sljedeće na programu je za njega ATP finale u Torinu od 13. do 19. novembra.

Imam vremena prije Završnog turnira, mnogo dana da treniram i dođem do nivoa na kom želim da budem. Trenutno, nije pravo vrijeme za razgovor o tome poslije poraza. Treba mi vremena da razmislim šta da radim i šta ću raditi. Ima vremena dok Završni turnir ne počne” – zaključio je Španac.

Postavi odgovor