Foto: Printscreen

Australijski advokat Džastin Kvil optimističan je kada je riječ o presudi Novaku Đokoviću.

Džastin Kvil je i prije prvog suđenja bio ubijeđen da će Novak Đoković pobijediti na sudu, što se na kraju ispostavilo kao tačna tvrdnja, a sada smatra da će svjetski broj jedan pobijediti i pred Federalnim sudom i zna šta je potrebno da uradi da bi do toga došlo.

“Ja sam poprilično uvjeren da će Novak Đoković dobiti privremenu zabranu deportacije. On samo treba da dokaže da postoji ozbiljan slučaj za suđenje. To je jezik koji u suštini znači da postoji sporan slučaj. Jednom kada to dokaže, on će lako preći preko druge prepreke, a to je činjenica da neće morati da se vrati ovamo.

”On ne može da osvoji Australijan open u martu. Tako da, ako uspije da dokaže da postoji sporan slučaj, on će lako preći drugu prepreku, što je takozvani balans pogodnosti. Dobiće privremenu zabranu deportacije za narednih nekoliko sedmica, možda i mjesec dana. I naravno, to je sve što je važno u ovom trenutku” – rekao je Kvil za australijske medije.

Đoković će se pred sudom pojaviti večeras u 23:30h kada se očekuje konačna odluka.

Podsjetimo, australijski pravnik Džastin Kvil je u razgovoru za ”CNN” govorio je o slučaju Novaka Đokovića, te je ranije naglasio da svjetski broj jedan ima dvije opcije na raspolaganju, o čemu možete čitati OVDJE.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime