Foto (Xinhua/Wu Gang/Starsport)

Grčki teniser Stefanos Cicipas apred početak Vimbldona dao je zanimljivu izjavu u kojoj je rekao da su svi teniseri došli na ovaj grend slem da bi zaustavili najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića.

“Novak je kompletan igrač, ima potencijal to da uradi. Mi iz mlađe generacije smo gladni uspjeha, želimo da uradimo nešto slično jednog dana. Ovdje smo da bismo ga zaustavili, da stavimo znak ‘stop’ na te njegove snove. Znamo da će to biti teško, na ličnom nivou, iskusio sam da je igrati protiv njega veoma izazovno. Mislim da je jedan od najvećih igrača koje je tenis do sada imao. Na vrhu je s razlogom, radio je naporno da stigne dotle. On je trenutno najbolji po tome kako igra. Moram da kažem i to da je travnata podloga takva da se na njoj osjeća komotno, bio je do sada dobar. Što se mene tiče, ispred mene je dug put da bih se suočio sa njim na ovom turniru. Ni njemu doduše neće biti lako”izjavio je Grk te dodao:

“Ja sam igrač koji može da ide na mrežu, imam samopouzdanja kada je riječ o servis-volej igri. Podloga je postala nešto sporija tokom godina, nekako je više prilagođena igračima osnovne linije. Dala im je priliku da dominiraju i pobjeđuju. Sada nemam dovoljno mečeva, nisam igrao mnogo na travi, nikad više od jednog turnira prije Vimbldona. Ja sam igrač koji voli da igra dosta mečeva, da stiče samopouzdanje kroz pobjede u nizu. Nisam imao priliku za to na travi, ali sam siguran da će mi iskustvo pomoći i da ću igrati bolje”.

Stefanos Cicipas igra trenutno meč prvog kola Vimbldona protiv Fransesa Tiafoa, a trenutni rezultat je 6:4, 3:4, u korist Francuza.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime