Foto: REUTERS/Matteo Ciambelli

Argentinski teniser Huan Martin Del Potro neočekivano je upao u probleme s nasljedstvom koje je saznao nakon smrti svog oca Daniela, prenose strani mediji.

Naime, osvajač Gren slema Huan Martin del Potro nalazi se pred bankrotom, prema prvim informacijama do kojih su stigli argentinski novinari kroz razgovore s njegovom porodicom.

“Povjerioci su mu pokucali na vrata da naplate dugove čim mu je otac preminuo. Daniel je ostao dužan ogroman novac jer nije znao voditi poslove na pravi način. Najviše novca uložio je u fabriku cerealija koja je propala” – ispričao je jedan izvor argentinskih medija.

Ipak, nije to jedino mjesto gdje je Daniel trošio teško stečeni novac.

“Postoje tužbe i potraživanja od firmi koje se bave gradnjom nekretnina. S tim poslom, Daniel nije imao nikakvog iskustva i nije dobro prošao” – rekao je jedan od sagovornika Dijego Estevez.

U Huanovom rodnom gradu Tandilu svi znaju za probleme koje je teniser naslijedio od svog oca.

“Huan se drži daleko od očiju javnosti. Bio je u posjeti krajem godine, ali samo jednoj osobi koja je tražila da se vidi s njim” – rekao je dopisnik iz Tandila.

Prema njihovim informacijama, Del Potro je naslijedio dug od čak 30 miliona evra, dok je tokom karijere zaradio oko 20 miliona evra, te se zbog toga nalazi u velikim problemima.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime