Direktor Australijan opena zbog Đokovića: "Oni će biti izbačeni, ne želimo ih tamo"

Direktor Australijen opena Kreg Tejli je poslao poruku svim navijačima koji dođu gledati turnir i to zbog situacije sa Novakom Đokovićem.

Poznato je već odavno zbog čega je prema mnogima kontroverzan ovogodišnji nastup Novaka Đokovića nakon što je u prošlogodišnjem izdanju zabranjen ulazak u samu državu srpskom teniseru.

Ipak, bilo kako bilo, Đoković će nastupiti na prvom grend slemu u kalendarskoj godini, a podrška je za njega došla i sa samog vrha organizacije turnira.

Novak Đoković
FOTO: REUTERS/Loren Elliott

Naime, direktor Australijan opena Kreg Tajli je poručio svim onim navijačima koji pokušaju da pokvare atmosferu tokom mečeva Đokovića slobodno mogu da napuste teren te se vrate svojim kućama.

“Ako navijači pokvare bilo čije uživanje – biće izbačeni. Ne želimo ih tamo. Mogu sami da se udalje ili ćemo ih mi izbaciti”rekao je Tajli pa dodao:

“Ono što mi se uvek sviđalo u Melburnu jeste veliko poštovanje izvrsnosti i sporta, koje je verovatno veće nego u bilo kom drugom delu Australije. Očekujem da će navijači to da cene”.

Što se tiče samog Australijan opena, preliminarna odnosno kvalifikaciona faza je već počela ovog ponedjeljka, a glavni dio turnira je zakazan da otpočne u ponedjeljak 16. januara 2023. godine.

Postavi odgovor