Đoković: "Da budem iskren, to će prije uticati na druge igrače nego na mene"

Srpski teniser Novak Đoković govorio je o očekivanjima pred Vimbldon, kao i trenutnoj situaciji kada je US open u pitanju.

Najprije se fokusirao na londonski Grend slem, istaknuvši da bi volio da nastavi niz koji je trenutno tri uzastopne titule na Vimbldonu.

“Za sada je sve dobro. Nisam imao uvertire pred Vimbldon, ali i u prošlosti sam imao uspjehe na ovom turniru bez da sam prethodno igrao na zvaničnim mečevima. Imao sam samo egzibiciju prije neki dan u Harlingemu. Kao što sam rekao, tokom godina sam imao uspjeha u brzom adaptiranju na podlogu tako da ne znam zašto to ne bi bio ponovo slučaj. Drago mi je što sam ponovo ovdje, na turniru o kom sam sanjao tokom djetinjstva. Prelijepe uspomene sa prethodna tri nastupa na Vimbldonu, nadam se da mogu da nastavim taj niz” rekao je Đoković u uvodu.

Novinare je zanimalo kako na Đokovića utiče činjenica da se na Vimbldonu neće dobijati bodovi za rangiranje na ATP listi, a nakon izbacivanja ruskih i bjeloruskih tenisera sa trećeg Grend slema u sezoni.

“Da budem iskren, to će prije uticati na druge igrače nego na mene. Ne kažem da poeni nisu bitni, jer jesu. Samo nisu toliko koliko su do skoro bili. Ne jurim više toliko prvo mjesto nakon što sam oborio rekord za najduži broj nedjelja na vrhu. Nakon toga mi to više nije bilo toliko bitno. Ove godine nisam bio u prilici da branim dvije hiljade poena u Australiji i sad ovdje. To će uticati na moju poziciju, ali su moji prioriteti sada drugačiji”
 smatra Đoković.

Vimbldon bi mogao da bude posljednja prilika za Đokovića da ove godine osvoji neki od Grend slem turnira.

“Kako stvari trenutno stoje nije mi dozvoljeno da uđem u SAD. Svjestan sam toga i to je dodatna motivacija da se ovdje dobro pokažem. Nadam se da ću moći da odigram dobar turnir kao i prethodna tri puta. Poslije toga moram sačekati i vidjeti. Volio bih da odem tamo, ali to trenutno makar nije moguće. Ne postoji mnogo stvari koje mogu da uradim, to je na tamošnjoj vladi. Da li će dozvoliti nevakcinisanim da uđu u zemlju” izjavio je on.

DJOKOVIC KHACHANOV 30
foto: Starsrport/Serbia Open

Samo trojica tenisera je u Open eri osvajalo Vimbldon najmanje četiri puta u nizu.

“Volio bih da budem u poziciji da se borim za još jedan trofej. Zapravo, jesam u poziciji, ali bih radije da dođem do posljednjeg meča i budem u prilici da napravim istoriju na turniru, kao što sam rekao, o kom sam maštao kao sedmogodišnjak. Kada je Pit Sampras osvojio Vimbldon to je bio prvi teniski meč koji sam ikada vidio na televiziji. Tako da naravno da postoje mnoge veze sa ovim turnirom. Pit ga je osvojio sedam puta ako se ne varam” zaključio je Đoković.

Vimbldon počinje 27. juna i trajaće do 10. jula.

Postavi odgovor