Foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto

Srpski teniser je u drugom kolu Rolan Garosa savladao Litvanca Ričardasa Berankisa sa 3:0 u setovima (6:1, 6:2, 6:2). Na konferenciji za štampu, Novak Đoković je govorio o nekim taktičkim segmentima igre, prenosi “B92″.

Prvo pitanje se odnosilo na drop šotove, odnosno na činjenicu da ih je u drugom kolu Đoković koristio mnogo manje nego u prvom.

“Bilo ih je manje danas. Vjerovatno ljudi koji su komentarisali, ako su to bivši igrači, onda razumiju poziciju protivnika na terenu. Od njegove pozicije tokom relija zavisi količina drop šotova u igri. Berankis je u odnosu na Imera stajao mnogo bliže liniji, iako se slabije kretao  i imao problem sa leđima. Drop šot nije uvijek najbolja ideja, iako možda i dobijem poen. Taktički je bilo tako, u prvom kolu je bilo drugačije. Možda jesam u prvom kolu odigrao previše drop šotova. Drop šotovi, kada se odigravaju na šljaci… Meni nije cilj da dobijem svaki poen, mislim jeste, ali… Drop šotom držim protivnika u neizvjesnosti, da ne zna šta će sljedeći udarac da bude. To su mali detalji koji se ne vide okom, ta kretnja, pozicija na terenu puno znači. Dosta vremena se izgubi kada ne znaš šta je sljedeće, pogotovo u ovako teškim uslovima. Dobar je to udarac da ga imaš u svom arsenalu, pogotovo na ovoj podlozi” – ističe svjetski broj jedan.

Takođe, Novak je rekao da je saglasan sa Rafaelom Nadalom oko izjave Španca o “sumnjivim” servisima ispod ruke.

“Ako teniser dobija, to je dobra taktika, ako gubi, onda je loša. Prosto je. To je dio tenisa i ne vidim to kao neko nepoštovanje, kako mnogi spominju. Nije protiv pravila i ako to donosi pobjedu, ja podržavam” – mišljenje je španskog tenisera.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime