Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto.com

Srpski teniser Novak Đoković savladao je u drugom kolu Mastersa u Rimu Tejlora Frica sa 2:0, a nakon meča rekao je da je bilo nezgodno igrati dok pada kiša. 

On je dopustio protivniku brejk u trenutku kada je servirao za pobjedu, nakon čega je krenuo pljusak.

Osjećam olakšanje što sam dobio meč. Imali smo svašta danas, taj dug prekid, nije lako igrati u ovakvim uslovima. Igrali smo skoro puna dva seta po kiši, u jednom trenutku je bilo vrlo opasno. Ja sam izgubio malo strpljenje kada sam servirao za pobjedu, ali na kraju kad prebrodite ovakve uslove i izazove, to donosi još više samopouzdanja. Znam da je neophodno da kad izađem na teren, imam to ubjeđenje da mogu da igram bolje“- izjavio je Đoković i dodao: 

Sa kišom, šljaka je pravi mat. Morate da vidite sa sudijom i drugim igračem kada treba igra da se zaustavi. Jedan zahtjev nije dovoljan da se zaustavi meč. Na kraju je bilo nezgodno, kada bacate lopticu prilikom servisa, oči vam se pune vodom. Nije mi bilo prvi put da igram pod ovakvim uslovima. Igrao sam i ranije, imam iskustva, ali i pored toga sam se iznervirao i izgubio smirenost. U redu je, na kraju svega, ovo su pouke iz kojih ću pokušati nešto da izvučem. Dobro je, uspio sam da se vratim poslije svega, privedem meč u dva seta i to je ono što je bitno. Idemo dalje“.

On će u osmini finala igrati sa boljim iz meča Kameron Nori – Alehandro Davidovič Fokina.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime