Nekadašnji izvršni direktor AO: "Đoković je platio preveliku cijenu zbog svojih principa"

Nekadašnji izvršni direktor Australijan opena Pol Meknami je prokomentarisao povrataka srpskog tenisera Novaka Đokovića na ovaj turnir, prenosi “tennisworldusa”.

Pol Meknami, sadašnji trener, a nekadašnji teniser te izvršni direktor Australijen opena do 2006. je izjavio kako je srećan zbog Novaka Đokovića jer se vratio na prvi grend slem godine.

“Veoma sam srećan jer vidim Đokovića ponovo u Australiji. U drugoj polovini 2022. godine, on je dokazao da ga je i dalje veoma teško savladati. Smatram da se da je on doživio nepravedan tretman i da je njegov duh darežljivosti često zapostavljen. Iskreno se nadam da će osvojiti svoju desetu titulu šampiona Australijan opena”rekao je Meknami.

Novak Đoković
Foto: REUTERS/Loren Elliott

Nakon izražene želje da Đoković osvoji predstojeći Australijan open, Meknami je takođe izrazio svoj stav o prošlogodišnjim događajima vezanim za srpskog tenisera.

“Ne slažu se svi sa njegovim stavovima o tome što nije za vakcinaciju protiv virusa korona, ali smatram da je Đoković platio preveliku cijenu zbog svog stava. Izgubio je dva grend slema zbog toga što je ostao vjeran svojim principima prošle godine. Nadam se da će ga navijači dočekati u najboljem maniru”zaključio je Meknami.

Što se tiče samog Australijan opena, inače prvog grend slema u takmičarskoj godina za tenis, isti je zakazan da počne 16. januara, a da se završi finalnim mečem 29. istog mjeseca.

Postavi odgovor