Foto: REUTERS/Clodagh Kilcoyne

Novak Đoković je u prvom kolu Rolan Garosa savladao Aleksandra Kovačevića sa 3:0 u setovima (6:3, 6:2, 7:6).

Po završetku meča, u razgovoru sa Aleksom Korečom, Novak Đoković je pričao i na engleskom i na francuskom jeziku te dodao da mu je za ovaj drugi potreban profesor.

“Zadovoljstvo je biti ovdje. Jedan od najboljih turnira. Mnogo je emocija u posljednjih 20 godina ovdje. Bio sam izuzetno motivisan. Čestitam Aleksandru na borbi. Uslovi su bili teški, bilo je vjetra. Moram da ostanem pozitivan. Moraćemo da se prebacimo na engleski, pošto francuski ne znamo baš najbolje” – nasmijao se Novak i nastavio:

“Sjećam se kada sam bio mlađi, ako želiš da igraš sa mnom, možemo da probamo (obratio se Koreči). Danas se igra jedan od najvećih turnira, osjećam mnogo emocija posljednjih 20 godina ovdje u Parizu i sada na ovom velikom turniru veoma sam motivisan da igram, želim da idem do kraja. Čestitam Aleksandru, on je odličan igrač. Današnji uslovi su bili prilicno teški, bilo je dosta vjetra, imao sam problema da čitam igru, moram da ostanem pozitivan”.

Na oduševljenje publike, prešao je na francuski.

“Prva dva gejma sam igrao dobro, ali on je danas imao dosta brejk šansi. Poslije trećeg gejma sam izgubio koncentraciju. Možemo reći da je igrao na visokom nivou, ali na grend slemu smo. Iskustvo ne može da vam pomogne svaki put, fizička situacija kod mene je drugačija nego prethodnih deset godina, ali još se držim, nadam se da ću nastaviti sa ovakvim igrama” – završio je Đoković uz poruku da mu je potreban profesor francuskog.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime