Đoković: "Nadam se da ću donijeti Srbiji još neku olimpijsku medalju"

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković pričao je u intervjuu za “Sportal” o nastavku sezone, Dejvis kupu, Olimpijskim igrama i Rafael Nadal. 

Za početak je pričao o tome kako teku pripreme za završetak sezone. 

Sve ide kako valja. Napravili smo tronedjeljni plan do prvog meča u Bersiju. Predstoje mi još tri završna događaj i naravno, ambicije su uvijek velike. U odnosu na to moram dobro da se spremi jer ću imati tri turnira u četiri sedmice. Biće dosta intenzivno, sa puno teških, napornih i izazovnih mečeva. Iako imam najviša očekivanja za sva tri turnira, nekako najveća želja od završnice sezone je osvajanje Dejvis kupa. Nadam se da ću tu biti na svom vrhuncu, kao i ostali momci iz reprezentacije” – kazao je Đoković i dodao:  

“Kult reprezentacije mora da postoji kod mlađe generacije i da se prosto oni osjete čast i privilegiju kada igraju za zemlju. To je onako kako sam ja odrastao i ono što smo mi gajili u protekloj generaciji. Pristup igranju za nacionalni tim je nešto što je izuzetno važno i za njihove individualne karijere. Mislim da oni to počinju sve više da shvataju. Sve što doživimo u tim nedeljama kada igramo za reprezentaciju nam prosto svima hrani i dušu i telo i um i daje nam mogućnost da sve to iskoristimo za svoje individualne karijere, turnire koje igramo”.

On je istakao Olimpijske igre kao jedno veoma važno takmičenje i naveo je da se nada da će osvojiti bar još neku medalju. 

“Olimpijske igre su najstarija sportska smotra. Svaki sport koji je olimpijski, Olimpijske igre vrijednuje, barem po mom mišljenju, kao jedan od najviših prioriteta. Jedna od najvećih časti za sportistu je da predstavljaš svoju zemlju na Igrama. Imao sam veliku čast da nosim zastavu na ceremoji otvaranja u Londonu, i za mene Igre predstavljaju izuzetno posebno takmičenje i poseban je osjećaj biti na tom takmičenju koje je toliko rijetko” – rekao je Novak i nastavio:

“Igra se jednom u četiri godine i u odnosu na to vjerovatno mnogim teniserima nije prioritet i ja se u tom delu slažem sa Patrikom: da odnos većine tenisera prema OI, pogotovo onih koji su nižerangirani, nije kao što je prema grend slemovima. To sam saglasan i to je istina. Ali ja lično ne bih u potpunosti bio saglasan sa tim jer je meni Igre puno znače i ja jedva čekam da budem na Igrama. Nadam se da ću moći još neku medalju da donesem Srbiji”.

RTSKA69S
REUTERS/Lisi Niesner

Za kraj je prokomentarisao izjavu Rafaela Nadala koji je rekao da je Đoković osvajao ove trofeje da jer bi imao veliku frustraciju da nije onaj koji ima najviše grend slem titula.

“Vidio sam da je to otišlo poprilično viralno, da su ljudi pričali o tome. Svako ima pravo na svoje mišljenje i kako on tumači nekog drugog u tom kontekstu. To je sve što mogu da kažem. Rafa je veliki šampion, ja ga izuzetno cijenim i poštujem kao šampiona, kao mog najvećeg rivala, kao čovjeka i tenisera koji je u velikoj mjeri učestvovao u oblikovanju moje igre i mojih rezultata koje sam postigao” – istakao je Đoković i dodao:

“Nemam namjeru ni u kom pogledu da razgovaram u negativnom kontekstu o njemu ili o Rodžeru Federeru, jer moje poštovanje nadjačava možda neka negativna mišljenja o njima. To je njegovo mišljenje, sa kojim ja, naravno, nisam saglasan. Imam svoje mišljenje, ali neću ga dijeliti jer ne želim da produbljujem tu temu. Za tim nema potrebe uopšte”.

Novakov naredni turnir biće Masters u Parizu koji počinje 29. oktobra. 

Postavi odgovor