Đoković: ''On je trenutno najbolji na svijetu, bez dileme''

Prvi reket svijeta, Novak Đoković, stigao je u Italiju gdje će se narednih dana igrati Masters u Rimu.

Novak Đoković se tokom dana obratio i novinarima u ”Prijestonici svijeta”, gdje je ovaj turnir osvajao pet puta tokom karijere. Tom prilikom je Đoković govorio i o novom ”teniskom čudu”Karlosu Alkarasu.

”On je poseban. Već je oborio neke rekorde i to kao tinejdžer, osvojio je dva mastersa ove godine i još dva turnira ATP 500 serije. Trenutno je najbolji igrač na svijetu, bez sumnje. To kako se nosio sa pritiskom u našem meču prije dva dana, bilo je impresivno. Zaslužio je pehar. Ne igra ovdje u Rimu, želio je da uzme neko vrijeme da se odmori. Imao je nekoliko intenzivnih mjeseci i mislim da je to bila dobra odluka. Što se tiče Rolan Garosa, definitivno je jedan od glavnih favorita” – kazao je Đoković.

Đoković je istakao i to da mu je Masters u Rimu ”zagrijavanje” za njegov glavni cilj, a to je osvajanje Rolan Garosa.

”Svake sedmice osećam da sam bliži tom željenom nivou. U Madridu sam igrao dobro uprkos tom porazu u polifinalu od Alkarasa, bilo je to skoro tri i po sata tenisa. Sljedećeg dana sam se osjećao dobro i to je bio ohrabrujući odgovor za Rim. Moj glavni cilj je Pariz. Mislim da idem u pravom smjeru” – smatra Đoković.

Đoković svoj prvi meč u Rimu igra protiv Aslana Karaceva, a taj susret je na programu u srijedu od 10 časova ujutro.

Postavi odgovor