Đoković: "Ovo je nešto o čemu moramo pričati"

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković oglasio se povodom žalbi Aleksandra Zvereva da nije imao dovoljno vremena za odmor između polufinala i finala. 

Nijemac je kazao da su njegovi mečevi u četvrtfinalu i polufinalu završavali kasno iza ponoći i da nije ima vremena da se dovoljno opravi pred naredni duel.

Razgovarao sam sa Sašom i on mi je rekao za to raspoređivanje mečeva u Madridu. Saglasan sam sa njim po ovom pitanju. Kao igrač ne želite da završite meč u 1.30 noću, odete da spavate u 4.00 i onda igrate u finalu. Ne kažem da Alkaras nije zaslužio titulu, ali sigurno je da Zverev nije dobro spavao i nešto ga je mučilo na terenu. Ovo je ipak nešto što nadilazi Madrid. I ovdje imamo dva termina, dnevni i noćni” – rekao je Đoković i dodaje:

“Razumijem da na turniru žele da prodaju više karata i sve to oko TV prava. Ipak, to stvara probleme kako turnir napreduje i otuda igrači žele više da pričaju o tome. Kada dođemo na turnir, već je prekasno, jer su ugovori sa televizijama potpisani, a o tome moramo prvo da pričamo. Razumijem igrače koji zbog toga izlaze sa izjavama za medije, to je zato što ne znaju kako to da promjene“.

Novak Đoković je danas savladao Aslana Karaceva sa 6:3, 6:2 i u narednom kolu će igrati protiv boljeg iz duela Laslo Đere – Stanislas Vavrinka. 

Postavi odgovor