Foto: (Xinhua/Predrag Milosavljevic)

Novak Đoković uputio kritike organizatorima turnira u Melburnu zbog načina na koji su izolovali tenisere, te predlaže kopiranje NBA sistema.

Nakon današnje pobjede protiv Aleksandra Zvereva, Novak Đoković je u obraćanju medijima optužio organizatore turnira u glavnom gradu australske savezne države Viktorija, rekavši da se veliki broj povreda na turniru desio zbog načina na koji su igrači izolovani za vrijeme trajanja turnira.

“Ovo što gledamo nije normalno i prije svega nije nešto na šta smo mi teniseri naviknuti. Očigledno je da se nešto u ovakvom načinu održavanja turnira mora promijeniti, jer nema smisla da dolazimo dvije sedmice prije nekog turnira u zemlju u kojoj se on održava kako bi se izolovali. Jednostavno moramo pronaći drugo rješenje, možda čak i nešto nalik onome što se primijenilo u NBA ligi, već sam čuo neke tenisere kako pričaju o tome te mislim da bismo svi zajedno trebali pokrenuti raspravu na tu temu” – izjavio je Đoković, a prenosi “ESPN”.

Među teniserima se razmatra i ideja o odabiru jednog mjesta na kojem bi se igrali svi predstojeći turniri, a mnogi od njih najavljuju da neće nastaviti ovu sezonu ukoliko iste metode ostanu na snazi.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime