foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Damir Džumhur predao je meč prvog kola turnira u Melburnu prije izlaska na teren, a razlog za to su nesnosni bolovi izazvani žuljevima na desnoj ruci. 

Nakon što je 14 dana proveo u karantinu po dolasku u Australiju, Džumhur je trebao na teren protiv Federika Delbonisa u sklopu turnira u Melburnu koji će poslužiti kao priprema za prvi Grend slem u sezoni, ali do odigravanja tog meča nije došlo.

Na prvom treningu su mi se pojavili žuljevi na desnoj ruci, u ponedjeljak su isti ti žuljevi ‘pukli’, a iako sam pokušao to sanirati, na zagrijavanju su se pojavila dva nova žulja na dlanu desne ruke koja se ne mogu riješiti tako lagano. Bilo je čak i krvi ispod kože, bolno je i nije bilo moguće igrati. Jedva sam držao reket, nisam bio u stanju da igram i nadam se da će sve proći za dva dana” – rekao je Džumhur za “Klix” i nastavio:

Nakon 14 dana bez treninga koža jednostavno nije ista i ovo je rezultat toga. Znao sam da se nešto ovakvo može desiti, ali sam mislio da ću nekako sanirati žuljeve i uz pomoć traka zaigrati na ovom meču. Na kraju, žuljevi na dlanu su bili presudni, za njih ne postoji rješenje i da sam izašao na teren samo bi rizikovao ozbiljniju povredu”.

Kako za sada stvari stoje do početka Australijan opena ostalo je šest dana što bi po prvim procjenama trebalo biti više nego dovoljno da najbolji bosanskohercegovački teniser u potpunosti sanira povrede i istrči na terene “Melburn parka”.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime