Džumhur: "Ostaje žal što nismo napravili iskorak, ali ne možemo kriviti sebe"

Dejvis kup reprezentacija Bosne i Hercegovine nije se uspjela plasirati u šesnaestinu finala. Od njih je bolja bila selekcija Švedske.

Naš tim poražen je sa 3:1 od selekcije Švedske, a mečeve je nakon poraza od Mikaela Imera prokomentarisao najbolji bh. teniser Damir Džumhur za N1.

Šta reći osim da ostaje žal što nismo napravili iskorak i otišli među 16 najboljih reprezentacija svijeta. Ipak, opet nekako Šveđani su odigrali fantastično singlove. Bili su na svom najvišem nivou i odigrali su kako treba za prolaz dalje” – rekao je Džumhur, a potom dodao:

“Mislim da ne možemo kriviti sebe, jednostavno uslovi u kojima smo igrali su definitivno bili njima naklonjeni, oni su ih birali i Štokholm je mjesto gdje braća Imer igraju fenomenalno. Prave velike rezultate i velike pobjede i sve što mogu reći jeste da je teško nakon poraza”.

Osvrnuo se Damir i na budućnost našeg tima.

Ova reprezentacija će imati još šansi. Mislim da trebamo biti ponosni jedni na druge, na cijeli tim. Na sve rezultate koje smo napravili i želim se zahvaliti svim navijačima koji su došli ovdje i podržavali nas. Bila je sjajna atmosfera i žao nam je i zbog njih što nismo prošli dalje. Ipak, nadam se da ćemo ponovo imati priliku igrati ovakav jedan meč za prolazak među 16 najboljih selekcija svijeta i ova reprezentacija to zaslužuje– zaključio je Džumhur.

Postavi odgovor