Foto: USA Today Sports/Reuters

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur rekao je na konferenciji za novinare da mu je ova sezona bila loša i da nije pravio rezultate kakvi se očekuju od njega.

Džumhur je kazao da zna koje je sve greške napravio u ovoj godini i da ih može popraviti u narednoj sezoni. 

Sezona je loša i ja sam svjestan toga, ali isto tako mislim da će naredna biti puno bolja. Znam da u nekim situacijama nisam pravio rezultate kakvi se očekuju od mene i znam da kroz čitavu godinu nisam bio niti dovoljno konstantan, niti imao rezultate na kakve sam navikao” – kazao je Džumhur i dodaje:

Ipak, znam da sve greške koje su bile u ovoj godini mogu popraviti u narednoj i da će se sve vratiti na svoje sredinom naredne godine, posebno što se tiče rang liste, bodovanja i turnira. Virus korona je poremetio sve u protekle dvije godine i meni to nikako nije išlo na ruku, previše je stvari bilo koje su išle protiv mene, ali dobro. Šta je tu je, ne želim previše spominjati to i govoriti o lošim stvarima, a najbitnije je izvući pouke”.

Džumhur, Džumhur: “Sezona je bila loša, ali znam da sve greške mogu popraviti u narednoj godini”
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Damir je rekao da se previše opteretio tim što je branio 400 bodova od US opena do kraja sezone, te je na kraju izgubio dosta bodova.

Sezona do US Opena nije bila loša i da sam nastavio tim tempom koji sam igrao, mogao sam godinu završiti među prvih 100, možda čak i bolje. Od ukupno 650 bodova koje sam u drugom dijelu sezone imao, 400 sam branio od US Opena do kraja godine i mislim da sam se previše opteretio tim i previše razmišljao šta ako se desi da izgubim bodove” – naglasio je Džumhur i nastavio:

To se na kraju i desilo, a kada čovjek razmisli o svemu, shvati da ništa nije strašno. Sljedeća godina je tu da se stvari poprave, počinjem s igranjem na Australijan openu, a kasnije ćemo vidjeti od kalendara i ATP-a šta ću uspjeti igrati“.

Na kraju je kazao da mu je najveći cilj povratak među najboljih 100 tenisera na svijetu i da će nakon toga ići korak po korak. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime