Djokovic
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Trener Novaka Đokovića, Goran Ivanišević dao je interesantnu izjavu u kojoj je govorio o tome kako nije lako trenirati najboljeg tenisera svijeta i da je taj posao veoma stresan, prenosi “Sportskeeda.com“.

“Iskreno, jako je stresno. Ljudi misle da je moj posao sa Novakom lak, ali nije. Dao bih nekome nedjelju dana mog posla da vidi da li bi mi vratio taj posao. Sjajno je raditi sa takvim sportistom, ali takođe i vrlo zahtjevno” – rekao je Ivanišević pa dodao:

“Finale nije dovoljno dobro, mora da se osvoji trofej. Računamo samo pobjede, računamo samo grend slemove. To je veliki stres, ali to sam izabrao i volim. Gura me da učim sve više i budem bolji trener i osoba. Zaista uživam”.

Hrvat poštuje svačiji rad, ali kaže da ima svoju filozofiju i da ne pridaje veliki značaj statistici.

“Nije da ne volim statistiku, ali nekad se pretjeruje sa njom. Volim sve jednostavnije, tako je najbolje i najlakše za igrača. Puno ima problema na terenu, ako mu daš milion informacija, onda može da bude frustrirajuće i da se izgubi. Novak je perfekcionista, ono što je dobro danas, sutra već nije. Moraš uvijek da nađeš način da budeš bolji. Zaista funcionišemo dobro” istakao je Goran.

Uporedio je sebe sa Marijanom Vajdom, još jednim trenerom Đokovića, kao i bivšim Borisom Bekerom.

“Marijan i dalje sjajno radi, dok Borisa puno respektujem kao igrača i trenera. Ipak, moram da kažem da je lakše nama nego onima koji nisu sa Balkana. Da bi razumio ljude sa Balkana moraš da budeš odavde. Komplikovano je, ali ujedno i olakšava odnos Novaka i mene jer govorimo istim jezikom” završio je Ivanišević.

Novak Đoković će nastupiti na Olimpijskom turniru koji počinje 24. jula i traje do prvog avgusta, gdje će se pokušati okititi medaljom.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime