Kirjos želi Đokovića na Australijan openu: "On je jedan od razloga zbog čega ja igram"

Australski teniser Nik Kirjos pokušava uvjeriti australske vlasti da Novak Đoković treba da igra Australijan open.

Još je sve neizvjesno po pitanju toga da li će Đoković imati priliku da se bori za deseti trofej na Australijan openu. Njegova želja je da igra, ali i dalje je na znazi zabrana ulaska u zemlju koja mu je u januaru izrečena u trajanju od tri godine.

Jedan od onih koji apeluju na austaralske vlasti da povuku odluku o zabrani ulaska Đokovića u zemlju je i Nik Kirjos. Finalista Vimbldona je objasnio zbog čega bi Novak trebalo da igra na prvom slemu sezone.

Nadam se da će Novak biti ovdje, to je za dobro sporta. Nadam se da će biti ovdje. Vidjeli smo nedavno kako se jedna legenda, Rodžer Federer, oprašta od sporta. Biće teško da ga neko naslijedi– rekao je Kirjos i nastavio:

“Dok su Novak i Rafa još u igri, potreban nam je taj tip igrača. Ljudi u Australiji vole Australijan open, Ešli Barti je vratila publiku, Tanasi Kokinakis i ja smo osvojili titulu u dublu. Želimo da ovdјe vidimo najbolje igrače na svijetu. Ja kao neko ko se takmiči, želim da vidim Novaka ovdje. On je jedan od razloga zbog kojih igram, jer kao dijete ste željeli da igrate sa najboljim na svijetu na najvećim stadionima. Nadam se da će biti sa nama, znam da je imao teških devet mjeseci, da nije igrao ovdje. Nadam se da će ga Australija dočekati raširenih ruku”.

Postavi odgovor