Kirstea o sponzorima: "Govorili su da je bolje biti lijep i u TOP 20, nego ružan i prvi na svijetu"

Rumunska teniserka Sorana Kirstea podigla je buru nakon što je u jednom podkastu izjavila da su joj prilikom potpisivanja jednog ugovora rekli da je bolje biti lijep i u najboljih 20, nego ružan i biti broj jedan. 

Ona je takođe istakla da su najbolje plaćeni iz Japana, Sjedinjenih Američkih Država, dok se najmanje isplati biti iz istočne Evrope.

“Sjećam se kada sam potpisala jedan sponzorski ugovor. Sve vrijeme, a s obzirom na to da sam izgledala dobro kao sportistkinja, govorili su mi: ‘Bolje je izgledati dobro i biti Top 20, nego ružan i biti broj jedan. Kada si u Top 20, primjećuju te svuda, tu si 24 sata, sedam dana u nedjelji, u svakoj sedmici, na svakom turniru. Tu shvatite da imaju svoje kvote i da je sve tržište” – kazala je Kirstea i dodala:

“Na primjer, najbolje plaćeni su Amerikanci, Kinezi ili Japanci. U Japanu je najbolje plaćena Naomi Osaka, ona je posljednjih godina najbolje plaćeni sportista u svim sportovima. To je tržište! Velika Britanija prodaje i Španija takođe prodaje. Istočna Evropa se ne prodaje! Nije isto i mnogo zavisi od vas i vaše ličnosti, kako inspirišete ljude i kako se predstavljate, to je takođe jako bitno”.

Kirstea je još naglasila da su sponzori uvijek tražili da sponzorišu ljepše, a ne bolje teniserke.

Postavi odgovor