danil medvedev
Foto: Starsport/Xinhua/Han Yan

Ruski teniser Danil Medvedev nije uspio da odbrani titulu na završnom Mastersu u Torinu. Bolji od njega danas u finalu bio je Aleksandar Zverev sa 2:0 (6:4, 6:4).

Danil Medvedev nije uspio da slavi protiv Nijemca šesti put zaredom, niti da ponovi igru od prije pet dana, kada je pobijedio u grupnoj fazi.

“To je nešto interesantno, uvijek pokušavamo da igramo drugačije. Osjetio sam da je nešto danas uradio drugačije. Ja sam pokušao da promijenim nešto, ali nisam mogao da mu pariram. Ovoga puta je on pobijedio mene, sljedeći put ću pokušati da budem bolji”istakao je Medvedev pa dodao:

“Teško je kada se priča o sebi. Mogu da kažem da sam najbolji, da ljudi dolaze da me gledaju, ali ne, nisam takav. Kada pričam sa trenerom o tome, kaže mi da su nekada bili Borg i Mekinro. Kada su završili karijere, svi su govorili da je tenis gotov, da nikada nećemo imati takve igrače više. Na kraju smo imali nekoliko kao što su Sampras, Agasi, stigli su do vrha. Sampras se povukao, a onda opet isto, tenis je gotov. Onda su se pojavili Novak, Rodžer i Rafa. Ako pitate ljude, svi bi rekli da tenis više nije zanimljiv. Ista stvar se dešava sada. Niko nije osvojio toliko Grend slemova kao Novak, Rafa i Rodžer. Onda bismo mogli da kažemo da su svi lošiji od njih. Mogu da govorim samo u svoje ime i znam da ću dati sve od sebe da osvojim još titula, da budem u što više finala”.

Medvedev će do kraja sezone igrati još Dejvis kup.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime