Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

U finalu ATP čelendžera odigranom u Zadru fantastična teniska bitka između Nikole Milojevića i Dimitra Kuzmanova pripala je srpskom teniseru rezultatom 2:1 (2:6, 6:2, 7:6) poslije tri sata i deset minuta igre. 

Bila je ovo treća titula na ATP čelendžerima u karijeri Milojevića, a prva poslije 2019. godine, dok je Bugarin u debitanskom nastupu u finalu morao da se zadovolji ulogom poraženog. 

Prvi set protekao je poprilično mirno sve do šestog gema, kada je Kuzmanov iskoristio prvu brejk loptu i poveo 4:2. Već u narednom gemu Srbin je imao mogućnost da uzvrati na identičan način, ali nije uspio u toj namjeri. Nošen poprilično lošom energijom i naletom bugarskog tenisera Milojević je još jednom izgubio prednost početnog udarca, a samim tim i prvi set za vođstvo rivala 1:0.

Drugi period igre trajao je skoro sat vremena, a najbolji pokazatelj zbivanja na terenu ogleda se u čak šest viđenih brejkova. Ovakvi podaci priliče ženskoj konkurenciji, ali gledajući ovaj meč stekao se utisak da teniseri lakše osvajaju gemove na servis protivnika. Ipak, Milojević je dva puta više oduzeo prednost Kuzmanovu, pa je vratio stvari na početak za 1:1 u setovima. 

Treći set trajao je preko 100 minuta, a viđena je “rovovska bitka” uz mnoštvo prilika za oduzimanje početnog servisa i na jednoj i na drugoj strani. Pred odlučujuću 13. igru teniseri su razmijenili po dva brejka, pa je završnica ovog meča predstavljala šlag na tortu cjelokupne viđene borbe. 

Jedan mini brejk više bio je dovoljan Milojeviću da mu taj-brejk pripadne rezultatom 7:5, a samim tim i meč, što je srpski teniser izuzetno emotivno proslavio. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime