Nadal: "Čim sam ovdje, znači da su stvari bolje"

Rafael Nadal je sa velikim ambicijama stigao na Vimbldon poslije osvajanja pehara u Melburnu i Parizu, čime je došao na 22. osvojena Grend slema.

Uz Novaka Đokovića, koji ima dva pehara manje, kao i Rodžer Federer, Rafael Nadal je favorit u Londonu, a za razliku od Pariza, kada je medijima dominirala priča o hroničnoj povredi stopala španskog tenisera, u Londonu je drugačije.

“Očigledno je, čim sam ovdje, znači da su stvari bolje. Da nije tako, ne bih sada ni bio ovde. Srećan sam kako sve ide, kako se stvari razvijaju. Ne mogu da budem maksimalno srećan jer ne znam šta sve može da se dogodi. Mogu samo da pričam o tome kako se sada osjećam, barem što se tiče protekle dvije sedmice” – rekao je Nadal.

RTS8FAXK
Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes

Nadal je potvrdio da stvari za njega idu u dobrom smeru.

Ima nekoliko stvari koje su vrlo važne za mene. Prije svega, mogu normalno da hodam većinu dana, gotovo svaki dan. To je glavna stvar. Kada se probudim, ne osjećam taj bol koji sam imao u posljednjih godinu i po dana, tako da sam srećan zbog toga. Druga stvar, što se tiče treninga, u cjelini je sve bolje. U posljednje dvije sedmice nisam imao nijedan od tih užasnih dana kada ne mogu da hodam” dodao je on.

Međutim, rekao je da ne može da garantuje da će sve biti dobro u budućnosti.

Ne mogu da vam kažem da li će taj povoljan momenat trajati sedmicu, dva ili tri mejseca. Tretman koji sam uradio nije otklonio moju povredu, niti je poboljšao, ali je nestalo tog bola. To je bio glavni cilj” zaključio je Nadal.

Nadal će u prvom kolu Vimbldona igrati protiv Fransiska Serundola, a taj susret je na programu u utorak od 12 časova.

Postavi odgovor