Nadal: ''Moje tijelo je kao stara mašina''

Španski teniser Rafael Nadal je stigao u Italiju, gdje se u narednim danima održava Masters u Rimu.

Španac se prošle sedmice vratio na teren nakon pauze od mjesec dana zbog slomljenog rebra, a u četvrtfinalu Mastersa u Madridu izbačen je od mladog sunarodnika – Karlosa Alkarasa.

Nakon skoro dvije decenije u elitnom teniskom društvu, Rafaela Nadala sve više muče povrede, a ovoga puta je svoje tijelo uporedio sa ”starom mašinom”.

”Moje tijelo je kao stara mašina. Potrebno je vrijeme da ponovo sklopite mašinu. Nije isto kada imate 19 godina i kada imate skoro 36, uz sve probleme kroz koje sam prošao tokom teniske karijere” – rekao je Nadal pred novinarima u Rimu, pa nastavio:

”Morate ponovo da izgradite samopouzdanje na svom tijelu, na svojim pokretima i onda ćete ponovo početi da osjećate tenis. Više se radi o tome da budem siguran u svoje pokrete, da vratim brzinu i način kojim moram da igram na šljaci”.

Nadalu je predstojeći turnir u Rimu svojevrstan vid pripreme pred nadolazeći Rolan Garos, koji je Španac osvjio rekordnih 13 puta.

”Potrebno mi je vrijeme, ali možda će ova sedmica biti pozivina, možda neće. Ko zna? Jedino je sigurno da ću nastaviti da se trudim, nastaviću da stičem samopouzdanje i pokušam da budem spreman za sljedeću sedmicu, za naredne dvije sedmice. To je moj cilj ove godine jer nažalost nisam imao drugu priliku da pristupim ovoj sezoni na šljaci zbog svih stvari koje su se dogodile” – kazao je on.

Pored toga što je rekorder po broju titula na Rolan Garosu, Nadal je i Master u Rimu osvajao najviše puta (10), a na startu turnira će odmjeriti snage sa boljim iz duela Džon Izner – Fransisko Serundol.

Postavi odgovor