Nadal nastavio da gazi ka finalu, Šapovalov dobio favorizovanog Zvereva

Rafael Nadal je nakon preloma otpora Adrijana Manarina u prvom setu dobio kompletan meč sa 3:0 (7:6, 6:2, 6:2) i time nastavio da gazi ka svom novom finalu Australijan opena, a Deni Šapovalov je dobio Aleksandra Zvereva sa takođe 3:0 (6:3, 7:6, 6:3).

Adrijan Manarino je jedini pravi otpor u meču protiv Rafaela Nadala pružio tokom prvog seta koji je trajao dugih sat vremena i 22. minuta, a riješen je tek nakon nevjerovatnog taj-brejka koji je završen sa 16:14 u korist Španca.

Poslije toga je Manarino totalno pao u svojoj igri i Nadal je osvojio naredna dva seta poprilično lagano sa identičnim rezultatima od 6:2 u gemovima. Interesantno je da mu je za osvajanje ova dva zajedno trebala minuta manje nego za trijumf u prvom setu.

Denis Šapovalov je uspio pobijediti trećeg tenisera svijeta, Nijemca Aleksandra Zvereva i time je napravio malu senzaciju jer je njegov protivnik bio visoko favorizovan pred početak meča.

U prvom setu se Šapovalov nije nešto previše namučio protiv Zvereva jer ga je dobio nakon 39. minuta provedenih na terenu “Margaret Kurt arene” sa konačnih 6:3.

Tokom drugog seta, jedna potpuno druga priča. Zverev se vraća u svoju prepoznatljivu igru i odvodi set u taj-brejk, ali je u istom Šapovalov pokazao pravu zrelost i osvojio ga nakon nešto više od sat vremena igre.

Izgledalo je da je taj drugi set umorio Zvereva i u trećem je mladi 22-godišnji Kanađanin Šapovalov priveo meč kraju i sa konačnih 6:3 se plasirao u četvrtfinale.

Tamo će se Šapovalov sastati upravo sa Nadalom, a taj meč je zakazan da se igra na centralno terenu “Rod Lejver arene” 25. januara u 1h ujutru po našem vremenu.

Kompletni rezultati:

  • Adrija Manarino 0:3 Rafael Nadal (7:6, 6:2, 6:2)
  • Aleksandar Zverev 0:3 Denis Šapovalov (6:3, 7:6, 6:3)

Preostali parovi koji su zakazani da igraju danas:

  • Miomir Kecmanović : Gael Monfils (u toku)
  • Pablo Karenjo-Busta : Mateo Beretini (10:40h, vrijeme početka podložno promjenama)

Postavi odgovor