Medijski navodi opovrgnuti: Nadal nije tražio pres konferenciju da obznani penzionisanje

Nakon što je Rafael Nadal izborio finale Rolan Garosa, u medijima su se pojavile informacije da će se ovaj višestruki osvajač ovog turnira penzionisati nakon meča sa Kasperom Rudom, prenosi “Eurosport”.

Rafael Nadal će danas na centralnom terenu “Filip Šatrije” u Parizu odigrati svoje novo finale Rolan Garosa i to od 15h, a protivnik će mu biti Norvežanin Kasper Rud.

Uprkos velikom uspjehu 36-godišnjeg Nadala, u medijima su se pojavile informacije da je on zatražio organizovanje druge pres konferencije pred samo finale.

RTS84W1L
Foto: Susan Mullane-USA TODAY Sports

Taj zahtjev je u medijima odmah interpretiran da će Nadal objaviti svoje povlačenje iz tenisa na drugoj pres konferenciji, ali se na kraju sve pokazalo kao laž.

Naime, PR agencija Nadala koja se brine o njegovom ugledu u javnosti je saopštila da Nadal i oni nisu zatražili organizovanje bilo kakve pres konferencije.

“Dobro jutro, informacija koja se pojavila u nekoliko medija o našem, to jest Rafinom zahtjevu o održavanju druge pres konferencije je laž”kazao je Benito Perez-Barbadiljo, predstavnik Nadalove PR agencije.

Samog Nadala danas očekuje novo finale Rolan Garosa, u kom će on pokušati osvojiti svoj novi turnir u Parizu i svoj 22 grend slem naslov po čemu će se dodatno odvojiti od Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

Postavi odgovor