Foto: Reuters / Suzanne Plunkett

Nekada prvi teniser svijeta, Ilije Nastase, smatra da je Rafael Nadal najbolji igrač svih vremena.

Bivši rumunski teniser je u nedavnom intervjuu za ”Marku” pričao o aktuelnostima iz svijeta tenisa i, naravno, jedna od tema bila je i kako vidi trenutnu trku za titulu najvećih igrača svih vremena.

”Sve je jasno ako gledamo po tome ko ima najviše grend slem titula, onda je odgovor Rafael Nadal. Ako pak pričamo o najboljem ikada, postoje i drugi fakrtori. Rodžer Federer ima impresivan talenat. Ipak nema sumnje da Rafa ima 21 slem, a Federer i Đoković nemaju” – rekao je on.

Ilije Nastase nije mogao reći da li je Rodžer Federer dao završnu riječ što se karijere tiče.

”Igra veoma malo u posljednje vreme, ali će uvijek imati šansu ako bude nastavio da stiže do finala” dodao je Nastase, pa se osvrnuo i na Đokovića:

”Od momenta kada su svi drugi postali vakcinisani, on ima problem. Iako neću da budem među onima koji ga osuđuju zbog toga, jer se ne takmiči protiv mene”.

Nastase je između 23. avgusta 1973. i 2. juna 1974. godine bio prvi na ATP listi i jedan je od pet tenisera u istoriji koji je uspio da osvoji više od 100 ATP titula (57 u pojedinačnoj konkurenciji i 45 u konkurenciji parova).

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime