Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Bivši hrvatski teniser Nikola Pilić govorio je za “RTS” o svom nekadašnjem učeniku Novaku Đokoviću te otkrio da nema dilemu ko je najbolji teniser svih vremena.

“Ja sam čekao nekoliko godina, jer su me novinari često pitali ko je najbolji na svijetu. Nisam nikada htio da odgovorim, da ne budem subjektivan, jer Novak je moj igrač. Uvijek sam želio da ne umanjim Nadala i Federera. Međutim, danas mogu reći nakon toliko godina čekanja – rezultati govore da je Novak najbolji igrač svih vremena. Danas nisam subjektivan, nego objektivan” – istakao je Pilić otkrivši da se sa Đokovićem čuo prije desetak dana.

Razgovarali smo prije deset dana. Njegovi roditelji su posjetili mene i suprugu u Opatiji. Razgovarali smo o nekim detaljima, koje je imao još u akademiji. Ne mogu da vjerujem da se toga sjeća. Rekao sam mu da igra kao protiv Andersona i da neće biti nikakvih problema. On ima personaliti i harizmu… Novak je najbolji svih vremena. Psi laju, karavani prolaze, a Novak prolazi pored svih nedaća. Moje mišljenje je da je on sa svojom inteligencijom, svojom harizmom i svojom ličnošću čovjek kojeg treba cijeniti. Ja sam apsolutno ponosan” – rekao je bivši teniski as pa se prisjetio nekih trenutaka iz prošlosti:

“On je često razgovarao sa mojom suprugom i ona mi je rekla: Ovaj mali govori isto kao ti. Kada se radi o poenima, mečevima i tako dalje. On se zagrijavao 20 minuta prije treninga sa mnom, rekavši da ne želi da rizikuje svoju karijeru. Tada je imao 13 godina. Kada je imao 15 godina, sakupio sam pet-šest mladih igrača. Novak je rekao da želi da bude najbolji na svijetu, ostali su se smijali. Tada nisam znao da će biti broj 1, ali sam znao da će biti internacionalni igrač, da je on nešto posebno” – prisjetio se Pilić.

Novak Đoković je juče osvojio Vimbldon i tako stigao do trećeg grend slema ove sezone, nakon Australijan opena i Roland Garosa.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime