Foto: REUTERS/Kelly Defina

Japanska teniserka Naomi Osaka saopštila je na društvenim mrežama da tokom Rolan Garosa neće davati izjave za medije. 

Glavni razlog za ovo je kako ona ističe briga o mentalnom zdravlju, jer posebno kada sportista dođe poražen na konferenciju, novinari mu svojim pitanjima čine sve još gore.

Nadam se da ste svi dobro, pišem vam ovo kako bih vam saopštila da neću izlaziti na konferencije i da neću davati izjave tokom Rolan Garosa. Ljudi nikada ne brinu o mentalnom zdravlju sportista i ja to uvijek vidim kada dođem na konferenciju za novinare. Često sjedimo tamo i dobijamo ista pitanja i neka pitanja koja nam ne prijaju i koja nam smetaju. Gledala sam često kako je igračima teško poslije poraza i kako ne mogu da izdrže a da ne pokažu emocije na konferenciji za novinare. Kada onda novinari postavljaju pitanja, mislim da sportisti prave još gore i ‘šutiraju ga dok je na zemlji’. Ovo nije ništa lično protiv turnira, samo želim da ukažem na probleme sportista i njihovo mentalno zdravlje. Ne smijemo to više da ignorišemo” – napisala je Osaka na društvenim mrežama.

Ona je u karijeri po dva puta osvojila Australijan open i US open, a na Rolan Garosu nikada nije prošla dalje od treće runde.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime