Otac Hamada Međedovića o velikom uticaju Novaka Đokovića na njegovog sina

Otac jednog od najtaletovanijih srpskih tenisera Hamada Međedovića, Eldin ispričao je za “Sportal” koliko je Novak Đoković pomogao njegovom sinu u razvoju karijere. 

On je ispričao da prosto nije mogao vjerovati da najbolji teniser svijeta pomaže njegovom sinu oko karijere.

“Novak se stvarno trudi oko Hamada. Na sve načine: finansijski, mentalno i društveno. Sjećam se drugog razgovora sa Novakom. Tada smo konkretno razgovarali oko koraka u Hamadovoj karijeri. I evo, iskreno ću vam reći, štipao sam sebe tokom tog razgovora da bih ubijedio sebe da se sve to događa. On mi je predlagao ideje, šta da radimo u vezi sa Hamadom i sjećam se da sam mu rekao: “Nole, izvini, ali sve to košta!” On nastavlja, predlaže mi trenera, priča kako ćemo, šta ćemo i dodaje: “Hamadovo je samo da trenira, ostalo ću ja!” Ja mu opet kažem: “Nole, to košta!” – rekao je Eldin i dodao:

“Tada mi je Novak rekao: “Edo, ne radim ovo zbog para! Imam gdje zarađujem novac. Jednostavno, moja uloga i moj zadatak je da pomognem. Kakav bih ja kao čovjek bio ako ne bih djeci koja to zaslužuju, koja vole tenis, još i postižu rezultate, pomogao?” Ja ga slušam, a on dodaje: “Znaš kako ćemo? Sutra kada Hamad uspije, isto ćeš da uzmeš nekoga kome ćete vi da pomognete!”

Nastavio sam sebe da štipam, pa onda u sebi kažem: “Alo stani, polako!” To je bio prvi put da mi neko tako priča od ljudi koji su u tom sportu. Sve je to bilo za mene jedno prijatno iznenađenje. I odjednom… Neko ti postane toliko blizak da osjetiš da njemu želiš više nego sebi zbog tog gesta”.

Takođe je istakao da je Hamadu među prvima na osvajanju Čelendžera u Njemačkoj čestitao Đoković koji je taj dan igrao četvrto kolo Vimbldona.

Postavi odgovor