atp.com

Korona zaustavila tenis u Banjaluci.

, Otkazan Srpska open
Foto: atp.com

Najveći teniski turnir u Republici Srpskoj ATP čelendžer “Srpska open”, koji se trebao održati u septembru na terenima TK Mladost u Parku “Mladen Stojanović” otkazan je zbog pandemije Korona virusa.

Teniski klub Mladost je nakon analize epidemiološke situacije odlučio da se ovogodišnji turnir prolongira za narednu godinu:

“Žao nam je što smo morali da otkažemo čelendžer, po kojem smo poznati širom svijeta, ali Organizacioni odbor turnira je nakon kontakata sa Asocijacijom teniskih profesionalaca procjenio da je nemoguće organizovati turnir onako kako smo organizovali i kako su igrači navikli. Osnovni problem su putovanja, jer igrači dolaze sa svih strana svijeta. Sjetimo se da smo prošle godine imali tenisere iz 26 zemalja” – rekla je Lana Popović, direktor Srpske open.

Pogoršanje situacije sa virusom korona u BiH doprinijelo je otkazivanju turnira:

“Igrači dolaze avionima, neke zemlje su uvele obavezan karantin za one koji dolaze iz BiH, što znači da bi igrači morali da pauziraju poslije čelendžera u Banjaluci. Uz to, ne znamo kakvo će stanje na granicama biti u septembru tako da smo, na žalost, morali da donesemo odluku o otkazivanju čelendžera za 2020. godinu”, rekla je Popovićeva i otkrila neka pravila kojih bi se igrači i organizator morali pridržavati.

Oštre su mjere i na turniru. Igrač iz hotela dolazi na meč i ide direknto na teren, a poslije meča se odmah vraća u hotel i kombi bi morao da prevozi samo jednog tenisera i da bude dezinfikovan prije nego što uđe drugi. Pravila su da se prilikom svakog ulaska u klub mjeri temperatura, da nema kontakata, igrači ne bi smjeli da šetaju gradom, hranu bismo im morali dostavljati u sobe…” rekla je Popovićeva.

Teniski turnir u najvećem gradu Srpske održaće se 19. put u jesen naredne godine i biće bogatiji za još jedan teren koji je ove godine napravljem zbog održavanja Adria tura – prenose Nezavisne

2 Komentari

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime