Pokrenuta peticija da se Đokoviću dozvoli nastup na US openu

Zbog trenutnih pravila oko vakcinacije Novak Đoković neće moći da nastupa na predstojećem US openu u Njujorku, a njegovi navijači su pokrenuli peticiju da mu se dozvoli nastup. 

Nakon što zbog toga jer nije vakcinisan protiv virusa korona Đoković nije mogao nastupiti na Australijan openu, isto zabrana ga očekuje i na predstojećem US openu gdje bi branio plasman u finale iz prošle godine.

Dozvolite Đokoviću da igra ove godine na US openu” naslov je peticije, koju je do danas na stranici “Change.org” potpisalo 6,100 ljudi.

“U ovoj fazi pandemije nema apsolutno nijednog razloga da se Đokoviću zabrani nastup na US openu. Američka vlada i Teniski savez SAD (STA) moraju da rade zajedno i da mu dopuste da igra. Ako nevakcinisani Amerikanci mogu da igraju, onda može i Đoković kao legenda tenisa. Preduzmite nešto” – stoji u objašnjenju ove peticije.

Đoković je već propustio Masterse u Indijan Velsu i Majamiju ove sezone, jer nije mogao da pristupi teritoriji Sjedinjenih Američkih Država. Peticiju možete potpisati OVDJE.

Postavi odgovor