Poznato šta je potrebno Đokoviću da ostane na prvom mjestu ATP liste

Trijumf španskog tenisera Karlosa Alkaraza u finalu Mastersa u Madridu pogoduje Novaku Đokoviću kada je ostanak na vrhu ATP liste u pitanju.

Konkurenciju prvom reketu svijeta čine Danil Medvedev i poraženi u pomenutom finalu Aleksandar Zverev. Da je Đoković slavio u Madridu, prilika za dvojicu tenisera ne bi postojala. Ipak, Alkaraz je ostvario tri trijumfa protiv igrala iz Top 4 iako prije toga nije imao niti jedan takav trijumf.

Srećom, pobijedio je i Zvereva inače bi situacija bila komplikovanija po srpskog tenisera. Da se to nije desilo, odnosno da je Zverev slavio u Madridu, imao bi priliku da pobjedom i u Rimu izbije na prvo mjesto. Ipak, do toga neće doći. Da bi Đoković ostao prvi do Rolan Garosa moraće da stigne makar do polufinala pomenutog Mastersa u Italiji, a ostanak na vrhu poslije Otvorenog prvenstva Francuske bi podrazumijevalo osvajanje istog.

U svim preostalim scenarijima, prvi rekret svijeta bi bio ruski teniser Danil Medvedev. Prva prepreka Đokoviću na putu ka pomenutom polufinalu u Rimu biće Medvedevov sunarodnik Aslan Karacev sa kojim ima skor 1:1.

Postavi odgovor