Foto: Printscreen

Premijer Australije Skot Morison dao je svoje viđenje situacije oko Novaka Đokovića.

Ministar za imigracije Australije Aleks Houk iskoristio je svoje pravo i poništio je odluku Federalnog suda, čime je odbio vizu Đokovića, o čemu možete čitati OVDJE.

Njegovu odluku je podržao i premijer Australije Skot Morison.

”Nakon detaljnog razmatranja, shvatio sam da je ministar ukinuo vizu iz razloga zdravlja i dobrog reda, odnosno javnog interesa. Pandemija je bila nevjerovatno teška za svakog Australijanca, ali smo se držali zajedno i spasili mnogo života. Imali smo jednu od najnižih stopa smrtnosti, jaku ekonomiju i veliki odziv vakcinacije” napisao je Morison u saopštenju, pa nastavio:

”Australijanci su podneli veliku žrtvu tokom pandemije i sa pravom očekuju da rezultati toga budu zaštićeni. To je ono što je uradio i ministar u svojoj akciji. Naše snage su zadržale granice bezbednim tokom pandemije. Zbog istrage koja je u toku neću se više oglašavati”.

Podsjetimo, australijski pravnik Džastin Kvil je u razgovoru za ”CNN” govorio je o slučaju Novaka Đokovića, te je naglasio da svjetski broj jedan ima dvije opcije na raspolaganju, o čemu možete čitati OVDJE.

5 Komentari

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime