Foto: Jean-Yves Ahern-USA TODAY Sports

Češka teniserka Renata Voračova privedena je u hotel za izbjeglice u Melburnu zbog afere oko učešća nevakcinisanih tenisera na turniru Australijan openu.

Iako odustaje od turnira, poželjela je Novaku Đokoviću da se izbori na sudu da igra.

“S jedne strane ovo mi se desilo i zbog Novaka Đokovića, a mislim da nisam jedina. Izuzeća iz zdravstvenih razloga dato je više. Ali istovremeno bih htjela da ga puste da igra. Mi smo sportisti, došli smo zbog tenisa i ne bavimo se ovdašnjim sporovima u kuloarima. Pročitali smo pravila, ispunili uslove, nakon dugog postupka dobili izuzeće. Ne vidim zato razlog da sjedimo zatvoreni u hotelu– kazala je Voračova za češke ”Lidove novini”.

Ona je, za razliku od Đokovića, odlučila da se ne žali i da napusti Australiju, što će joj biti omogućeno vjerovatno u subotu.

“Nadam se da će Đoković u ponedjeljak uspeti na sudu. Ali u mom slučaju sve bi se oteglo još nekoliko dana. Ne želim da gubim vrijeme zbog političkog rata koji se ovdje vodi u kuloarima. Mislim da su federalne vlasti zbog Đokovića našle rupu u propisima države Viktorija. Sada njegovi advokati mogu da nađu rupu u federalnim smjernicama– kazala je Voračova.

Voračova, Privedena Voračova: ”Ovo mi se desilo zbog Đokovića, ali nisam jedina”
foto: Marko Djokovic/Starsportphoto ©

U Australiju je došla u decembru, puštena je u zemlju bez problema posle provere svih dokumenata i odigrala već jedan pripremni meč ali kada je izbila afera oko Đokovića u četvrtak su iznenada došli po nju u hotel i prebacili je u pritvor u hotel za imigrante u Melburnu.

“Ne shvatam zašto bi došli tek za sedmicu dana i saopštili mi: ‘hej, šta je važilo do sada više ne važi’. Zaista se nisu ponašali ni grubo ni vulgarno, ali neke stvari nisu prijatne. Osjećam se pomalo kao u zatvoru. Najgore sam se osjećala kada su mi saopštili da će mi ukinuti vizu” kazala je ona.

Češko Ministarstvo spoljnih poslova uputilo je danas vlastima Australije protestnu notu sa zahtevom da objasne zašto deportuju iz zemlje češku teniserku kada je ispunjavala sve kriterijume koje su organizatori i vlasti postavile nevakcinisanim teniserima da učestvuju na Australijan openu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime