Foto: Srdjan Stevanovic

Nakon što je poražen na Mastersu u Madridu Rafael Nadal tokom konferencije za štampu u razgovoru sa medijima govorio je o svom djetinjstvu, gdje se prema njegovim riječima u mladosti nije previše žrtvovao. 

“Bik sa Majorke” otvoreno je govorio o tome koliko je trenirao, ali i o životu pored teniskog terena gdje je prema njegovim riječima uspio stići ispoštovati sve aktivnosti koje se podrazumijevaju u tinejdžerskim godinama.

“Iskreno, mislim da nisam propustio mnogo stvari u odnosu na moje drugare u tim godinama. Naravno da su oni mnogo više izlazili, ali ja nikada nisam bio tim čovjeka koji će svaki dan da se koncentriše samo na tenis, tenis i tenis. Trenirao sam naporno svakodnevno i svaki put na terenu sam koncentrisan 100%, ali pored tenisa uživao sam u životu. Bio sam mogućnosti da radim sve stvari kao i moji drugari” – rekao je Nadal i nastavio:

“Nisam mogao da idem na žurke svaki petak ili subotu, ali umjesto toga ja sam pronalazio model po kojem sam išao na žurku subotom svakih nekoliko vikenda. Bio sam na mnogo takvih događaja, provodio sam vrijeme na plaži, igrao fudbala, išao u kino bezbroj puta i redovno večerao sa porodicom. Ne mislim da sam propustio bilo šta. Jedina stvar koju mogu reći jeste da ako su moji drugari uradili nešto hiljadu puta, ja sam vjerovatno to isto učinio deset puta manje”.

Život profesionalnog sportiske ponekad zna biti i te kako surov, ali kada se pogleda radna etika Rafaela Nadala isplatio mu se svaki sekund proveden na teniskom terenu, a opet lijepo je za čuti iz njegove perspektive da nije propustio jedan jako bitan dio sazrijevanja mlade osobe.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime